‘Sarjan Faiz’ Dipenjara 66 Bulan -Mengaku Bersalah Terhadap Lima Pertuduhan Termasuk Menculik Remaja Perempuan.

RAUB: Seorang lelaki yang menyamar sebagai anggota polis bernama ‘Sarjan Faiz’ dijatuhi hukuman penjara 66 bulan selepas mengaku bersalah terhadap lima pertuduhan termasuk menculik remaja perempuan pada 27 Disember tahun lalu.

Tertuduh, Mohd Faizal Sinorcho, 32, dari Taman Bukit Indah, Bentong, yang bekerja di sebuah syarikat penyelenggaraan jalan raya turut dijatuhkan hukuman lima kali sebatan oleh Majistret Khairuddin Anhar Mahmud.

Bagi pertuduhan pertama, tertuduh didakwa melarikan Nur Syaminn Nabila Mohd Shapawi, 17, di alamat Nombor 141 A, Kampung Ulu Gali, Sungai Ruan, dekat sini kira-kira jam 11 pagi, 27 Disember tahun lalu dan pendakwaan dibuat mengikut Seksyen 365 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum tujuh tahun dan denda.

Tertuduh juga didakwa berpura-pura sebagai anggota polis dikenali ‘Sarjan Faiz’ di lokasi serta waktu sama dengan pertuduhan pertama dan pendakwaan dibuat mengikut Seksyen 170 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum dua tahun atau denda atau kedua-duanya.

Bagi pertuduhan ketiga pula, tertuduh didakwa memiliki senjata api tiruan tanpa permit di sebuah kedai motosikal di sini, kira-kira jam 12 tengah hari, 27 Disember tahun lalu yang pendakwaan dibuat mengikut Seksyen 36 (1) Akta Senjata Api 1960 dan memperuntukkan hukuman penjara minimum satu tahun atau denda maksimum RM5,000 atau kedua-duanya.

Tertuduh juga didakwa memperdayakan seorang wanita, Fatimah Sulaiman, 60, dengan menyamar sebagai Inspektor Khuzairi untuk meminta RM500 bagi melepaskan anaknya, Azuan Ariffin, 42, daripada disiasat oleh Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Raub atas kesalahan berkaitan penyalahgunaan dadah.

Kesalahan itu didakwa dilakukan kira-kira jam 6.30 petang, 9 Disember 2016 dan pendakwaan dibuat mengikut Seksyen 420 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara minimum satu tahun dan maksimum 10 tahun, sebatan dan denda jika disabitkan kesalahan.

Bagi pertuduhan kedua, tertuduh didakwa berpura-pura memegang jawatan Inspektor untuk memperdayakan Fatimah menyerahkan RM500 untuk melepaskan Azuan daripada disiasat atas kesalahan berkaitan dadah dan pendakwaan dibuat mengikut Seksyen 170 Kanun Keseksaan.

Khairuddin Anhar mengarahkan hukuman penjara selama 48 bulan bagi kes culik remaja, menyamar sebagai polis dan memiliki senjata api tiruan tanpa kebenaran yang dilakukan tahun lalu dijalankan serentak bermula dari tarikh tangkapan pada 6 Januari lalu.

Hukuman penjara 18 bulan dan lima kali sebatan bagi kesalahan memperdayakan seorang wanita dan menyamar sebagai anggota polis pada 2016 pula bermula selepas tempoh penjara 48 bulan terbabit selesai.

Pada prosiding itu, pendakwaan dikendalikan Pegawai Pendakwa, Mohd Faizal Shamsir manakala tertuduh tidak diwakili peguam.

6 Sebab Lelaki Suka Wanita Badan Berisi… No 2 Tu Buat Lelaki Teruja…

Istilah badan berisi bermaksud tidak terlalu kurus dan tidak terlalu gemuk. Wanita yang berbadan sedan ini sememangnya menjadi pilihan utama lelaki! Nak tahu kenapa ? Meh baca 6 sebab utama kat bawah ni :

Lebih subur dan sihat

Ya, wanita yang berpinggul besar ini lebih subur dan mudah melahirkan anak. Pinggul yang besar adalah pilihan utama lelaki dalam mencari wanita idaman mereka

Dada dan punggung lebih besar

Punggung dan dada yang besar adalah kesukaan lelaki. Bagi mereka, wanita yang mempunyai kelebihan ini lebih seksi dan menarik

Nampak lebih muda

Terlalu kurus nampak tak cantik tau sebenarnya. Nampak tak sihat dan tua dari wajah sebenar. Badan yang berisi membuatkan wanita jadi lebih muda dari usia sebenar dan juga nampak sihat.

Wanita berisi nampak lebih dewasa.

Wanita yang mempunyai dada dan punggung yang besar disamping sering berpenampilan menarik akan membuatkan mereka jadi lebih yakin dan lebih matang.

Pakai apa pun nampak cantik.

ya, wanita badan berisi akan lebih cantik memakai apa jua pakaian sekalipun.

Lebih sedap untuk dipeluk

Mungkin juga ini sebab utamanya. Wanita badan berisi lebih sedap dan mudah untuk dipeluk. Kalau kurus sangat rasa tulang saja. Opss, yang kurus jangan marah ya!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*